Eberspächer

Varme til kupé og motor: Ebersrächer vannvarmere har den fordelen at både motor og kupé blir forvarmet. Montering skjer vanligvis i motorrommet og varmeren integreres i kjøretøyets eget varmeapparat og luftdyser. Forprogrammering skjer enkelt med tidsur og/eller radiostyrt fjernbetjening.

Fordeler med Ebersrächer HYDRONIC vannvarmere:

Både kupé og motor varmes opp.
Fordeling av varmluft via kjøretøyets egne luftdyser.
Lavt drivstoff-forbruk.

Særlig egnet under kalde klima forhold i tyngre kjøretøyer som busser, varebiler eller personbiler. Forbrenningsluft og drivstoff blandes og antennes i brennkammeret. I varmeveksleren avgis varmenergi til kjøretøyets kjølevannssystem. Vannvarmere benytter kjøretøyets eget kjølevannsystem. Kjølevannet varmes opp og varm luft ledes inn i kupéen via kjøretøyets varme- og luftdyser.

Oppgraderingsmuligheter

Oppgradering til motoruavhengig tilleggsvarmer for kjøretøy med Turbodiesel motorer.  Moderne dieselmotorer har ofte så høy virkningsgrad at de ikke avgir nok overskuddsvarme til kupéen under kalde forhold. Mange bilprodusenter installerer derfor tilleggsvarmer i sine turbodiesel-modeller. Denne fungerer kun når motoren går. Tilleggsvarmeren kan til en gunstig pris oppgraderes til et motoruavhengig varmesystem.